Aanleiding

Breda 2030 is de community waarin Bredanaars met elkaar praten over de toekomst. Op dit moment gaat het gesprek over Breda Begroot; de online begroting. Breda Begroot is een experiment waarbij inwoners invloed kunnen uitoefenen op waar het geld van de gemeente naar toe gaat. Om meer awareness en engagement te creëren is er besloten tot een Facebookcampagne.

48.000

Mensen bereikt

1.300

Doorklikken gegenereerd

2.800

Betrokken personen

602

Likes op campagneberichten

Aanpak

Gemeente Breda heeft ervoor gekozen om de campagne Breda Begroot eerst te voeren onder de inwoners van de wijken Prinsenbeek en Princenhage. Via geo-targeting hebben we vanuit de Facebook pagina Breda 2030 deze specifieke doelgroep weten te bereiken. Gedurende een periode van 8 weken is er campagne gevoerd onder de inwoners van deze wijken. Het doel was de awareness en de betrokkenheid over Breda Begroot te vergroten. Daarnaast wilde de gemeente een discussie platform bieden voor de inwoners waarop zij hun meningen en ideeën konden delen.

Resultaten

Via een effectieve campagne, gericht op uitsluitend de inwoners van bepaalde postcodegebieden, heeft Breda een sterke pilot kunnen draaien voordat de stadsbrede campagne voor Breda Begroot wordt uitgerold. Via onze campagne zijn 48.000 mensen bereikt, waarvan er 1.300 doorklikten naar de website en waarvan er ruim 600 de campagneberichten hebben geliket.

Irfan Fiets

Irfan is eigenaar van Cycle Media. Hij is sparringpartner voor diverse campagnes van overheden. Hij gelooft in de kracht van online media en zet dit in om o.a. de relatie tussen overheid en inwoner te verbeteren. Langdurige en goede relaties met de klant vindt hij belangrijk. In zijn vrije tijd is hij een fanatieke squasher.


Bijpraten over dit project?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Projecten

Gerelateerde projecten

Spirit Pleegzorg
De teller moet naar 0!

Voor Spirit voerden we een crossmediale campagne voor het werven van nieuwe pleegouders.

Lees meer
Gemeente Alkmaar
Fietsklimaat Alkmaar

Voor de gemeente Alkmaar verzamelden we 700 ideeën en voorstellen over het fietsklimaat.

Lees meer
Vervoerregio Amsterdam
Tel de fietsers

Bij 'Tel de fietsers' werd stilgestaan bij het gebruik van fietsverlichting in de schemer- en nachturen.

Lees meer