Aanleiding

Samen met Cycle Media is de Facebookcampagne ibike Alkmaar opgezet. Er is gekozen om hiervoor een aparte ibike Alkmaar Facebookpagina op te zetten. Gedurende een periode van 6 weken zijn er 6 campagnes verspreid onder de inwoners van Alkmaar. Het kaderplan Fietsbeleid heeft als missie het fietsklimaat in Alkmaar te verbeteren.

152.105

Mensen bereikt

471.178

Weergaven

14.859

Klikken op links en buttons

700

Ideeën verzameld

Aanpak

Gedurende een periode van 6 weken zijn er 6 campagnes verspreid onder de inwoners van Alkmaar. Per onderwerp zijn er bijpassende persona’s Alkmaarse persona’s ontwikkeld.

Resultaten

Samen met de ideeën en voorstellen van de inwoners werd het fietsbeleid gemaakt. Tegelijkertijd bevorderde de gemeente op deze wijze ook de burgerparticipatie.

Irfan Fiets

Irfan is de oprichter van Cycle media. Hij is een veelgevraagd sparringpartner voor diverse campagnes van overheden. Hij gelooft in de kracht van social media en zet dit in om o.a. de relatie tussen overheid en inwoner te verbeteren. Langdurige en goede relaties met met de klant vindt hij belangrijk. In zijn vrije tijd is hij een fanatieke squasher.


Bel mij terug

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Projecten

Gerelateerde projecten

Vervoerregio Amsterdam
Tel de fietsers

Bij 'Tel de fietsers' werd stilgestaan bij het gebruik van fietsverlichting in de schemer- en nachturen.

Lees meer
Gemeente Breda
Breda laat mensen meebeslissen over geld

Breda laat mensen meebeslissen over geld.

Lees meer
Gemeente Amsterdam
Mantelzorg Amsterdam

In Amsterdam bereikten we met een korte intensieve campagne 200.000 mensen.

Lees meer