parallax layer

Pagina Creatie

Het oprichten en optimaliseren van een succesvolle Facebookpagina

Facebook heeft in Nederland 9,7 miljoen gebruikers, waarvan 6,6 miljoen dagelijkse gebruikers. Dit zijn indrukwekkende cijfers, en dat maakt Facebook tot het beste medium om als gemeentelijke overheid effectief met burgers te communiceren. Door de eenvoudige manier van publiceren en de doelgerichte targeting creëer je via Facebook meer betrokkenheid dan met de gemeentelijke website of zelfs met de lokale buurtkrant. Een Facebookpagina voor een organisatie heeft unieke functies die personen pagina’s niet hebben. Zo kunnen deze Facebookpagina’s  worden beheerd door meerdere privé personen, en kunnen er meerdere paginabeheerders zijn met verschillende rollen. De berichten die worden geplaatst op de Facebookpagina worden vertoond in het nieuwsoverzicht van de volgers van de pagina. Daarnaast is het bereik van deze berichten afhankelijk van twee factoren, namelijk de populariteit van de berichtgeving en de inzet van Facebook advertenties.

3 Stappen voor een succesvolle Facebookpagina

Vormgeving

Een professionele en consistente vormgeving is de basisvoorwaarde voor een goede Facebookpagina. De visuele uitstraling moet herkenbaar zijn in de profielfoto, de omslagfoto en in de vormgeving van de berichten die op de pagina gepubliceerd worden.

Inhoud

Kwaliteitscontent is essentieel voor het succes van een pagina. Cycle Media schrijft uitdagende titels, heldere en prikkelende copywriting en zorgt ervoor dat er regelmatig interessante content wordt gepubliceerd.

Professional add-ons

Voor professionele organisaties bestaan inmiddels meerdere tools waarmee je gedrag en effectiviteit kunt meten, analyseren en verbeteren. Bij de creatie van een nieuwe pagina zorgen we dat jouw gemeente de noodzakelijke tools heeft om van de online community een bloeiende gemeenschap te maken.
parallax layer

Een mooie en volledige facebook pagina voor alle gemeenten in Nederland