Notice: Undefined index: augustus in /home/cyclem1q/public_html/wp-content/themes/the-theme/functions.php on line 62

Aanleiding

De Bascule is een organisatie voor jeugd- en kinderpsychiatrie. Binnen de psychiatrie is vaak een tekort aan gekwalificeerde mankracht, zo ook bij de Bascule. Voor banen in de psychiatrie is uiteraard een gerichte opleiding nodig omdat je meestal te maken hebt met complexe mentale problemen. Bovendien kun je als psycholoog vaak lastige casussen tegenkomen. Om toch te zorgen dat mentale zorg voor kinderen en jongeren mogelijk is, schakelde de Bascule Public Cinema en Cycle Media in.

Werken bij de Bascule

Ben jij kinder- en jeugdpsychiater en wil je je inzetten voor betere zorg voor kinderen en jongeren met ernstige problematiek? Wij komen graag met jou in contact!

Geplaatst door de Bascule op Vrijdag 1 maart 2019

Aanpak

In samenwerking met Public Cinema ontwikkelde de Bascule verschillende video’s. Zo werd er een video geschoten die de Bascule in het algemeen uitlichtte: de gehele sfeer in de organisatie werd vastgelegd en gecommuniceerd aan potentiële kandidaten. Op deze manier kwamen zowel de werkcultuur als de dagelijkse bezigheden naar voren. De tweede soort video die werd opgenomen was in portretvorm. Voor elke functie die gevuld moest worden, kwam er een medewerker aan het woord. Op deze manier werd het persoonlijk gemaakt en werd er een stuk identificatie meegenomen. Zo vertelde GZ-psycholoog Tycho over zijn tijd bij de Bascule, waar hij inmiddels al vijf jaar met plezier werkte nadat hij er terecht was gekomen tijdens zijn promotie. Klinisch psycholoog in opleiding Edibe vertelde over haar weg naar de functie van klinisch psycholoog en over de werkcultuur. Kinder-/jeugdpsychiater Marcia vertelde over haar ervaringen bij de Bascule, de werkcultuur en de uitdagingen waar je soms tegenaan loopt. Drie verschillende mensen met verschillende functies, maar een gezamenlijk doel: het beste uit mentale zorg voor kinderen en jongeren halen.

Het verhaal stond dus, maar hoe zorg je dan dat die lastig te vullen vacatures alsnog gevuld worden? Door je verhaal bij de juiste mensen te brengen. Hier kwamen wij aan bod. Op social media richtten we een campagne in per functie: één campagne gericht op potentiële kandidaten voor de functie GZ-psycholoog, één campagne gericht op potentiële kandidaten voor de functie klinisch psycholoog en de laatste campagne werd gericht op potentiële kandidaten voor de functie kinder-/jeugdpsychiater.

Resultaten

Ondanks de moeilijk te vullen vacatures is het ons gelukt! Voor twee functies is een geschikte kandidaat gevonden en aangenomen, wat betekent dat het team van de Bascule weer twee nieuwe deskundigen rijker is en haar reis naar betere mentale zorg nog beter kan voortzetten. Deze twee kandidaten waren allebei GZ-psychologen, voor de overige twee functies lag de poel van geschikte kandidaten voor de functie klinisch psycholoog op 2.200 en voor de functie psychiater op 2.600. Dit zijn kleine groepen, wat ook betekent dat veel zorgpartijen allemaal in dezelfde kleine poel vissen. Hierdoor is het voor iedereen lastig om een geschikte kandidaat te vinden.
Intern heeft de campagne gezorgd voor een bepaald soort trots, ze konden zich identificeren met de personen in de portretten, zagen hun welkcultuur terug en konden zich vinden in de beschreven werksfeer, valkuilen en pluspunten.

Irfan Fiets

Irfan is eigenaar van Cycle Media. Hij is sparringpartner voor diverse campagnes van overheden. Hij gelooft in de kracht van online media en zet dit in om o.a. de relatie tussen overheid en inwoner te verbeteren. Langdurige en goede relaties met de klant vindt hij belangrijk. In zijn vrije tijd is hij een fanatieke squasher.

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Blog

Gerelateerde artikelen

Blog
Gemeente Delft werft trouwambtenaren via social media

Hoe (en waar) bereik je – binnen deze krappe arbeidsmarkt – jouw ideale kandidaat om hem of haar...

Lees meer
Tips & Tricks
Tien tips voor videogebruik op Facebook

Hoe blijf je zichtbaar met het nieuwe algoritme van Facebook?

Lees meer
Blog
Burgemeesters, zo kom je echt in verbinding met je inwoners

Social media zijn niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. De jongere...

Lees meer