Notice: Undefined index: juli in /home/cyclem1q/public_html/wp-content/themes/the-theme/functions.php on line 62

Evenementen in kaart

Video is ook een sterk middel om een sfeerimpressie te geven. Zo deed onder andere Naarden mee met het jaarlijkse evenement Open Monumentendag, waarvoor wij een video schoten die vast een impressie gaf van de mooie monumenten die tijdens Open Monumentendag in het zonnetje werden gezet.

Open Monumentendag Naarden

Voor Open Monumentendag in Naarden hebben we deze promotievideo ontwikkeld, een mooie manier om de mooiste plekjes in een gemeente in kaart te brengen! Benieuwd wat voor moois Naarden onder andere te bieden heeft? Bekijk de video en laat ons weten wat je ervan vindt! 🏰

Geplaatst door Cycle Media op Donderdag 18 juli 2019

Werving

Waar video ook goed bij past is werving. En nee, dan bedoel ik niet de jongeren die je tegenkomt in de Kalverstraat met de vraag of je een bepaald goed doel steunt, maar bijvoorbeeld werving van pleegouders! Spirit maakt al vaker gebruik van video binnen wervingscampagnes voor pleegouders. Zo komen bijvoorbeeld pleegouders zelf aan het woord en vertellen ze hun verhaal over het pleegouderschap dat zij hebben ervaren, maar worden er ook beelden getoond waarbij het probleem op een creatieve wijze wordt getoond. Benieuwd hoe ze dat doen? Bekijk de video!

Ieder kind een thuis!

Pleegouders zijn harder nodig dan ooit. Veel kinderen moeten wachten op een plekje bij een pleeggezin. Daarom voert Spirit momenteel de campagne ‘De teller moet naar 0’ om nieuwe pleegouders te werven. Hoe meer mensen deze berichtjes delen hoe groter het effect!

Geplaatst door Spirit Pleegzorg op Dinsdag 12 september 2017

Je organisatie dichterbij de inwoners brengen)

Waar video ook bij kan helpen is het herkenbaarder maken van jouw organisatie bij jouw inwoners. Vaak sta je als publieke organisatie nog ver bij jouw inwoners vandaan, terwijl je juist dichterbij wilt komen. Een mooie manier om een deel anonimiteit te vervangen door toegankelijkheid is het voorstellen van de mensen binnen jouw organisatie. Gemeente Beverwijk ging hier al mee aan de slag en heeft bijvoorbeeld wethouders die regelmatig video’s plaatsen over onderwerpen waar zij zich mee bezighouden. Inspiratie nodig? Bekijk hier hoe Hanneke Niele video inzet!

 

Aflevering 2 uit de serie Monumensen over monumenten in Beverwijk. Dit keer gaat de video over de Dr. Schuitfontein. Wies Tesselaar gaat in gesprek met stadshistoricus Jan van der Linden. En ook in deze video weer een prachtig gedicht van onze stadsdichter Isa van Klaveren.

Geplaatst door Gemeente Beverwijk op Vrijdag 12 juli 2019

Informatie en participatie

Waar video ook erg goed bij te pas komt, is het versimpelen van complexe onderwerpen. Garage2020 wist dit als geen ander, dus voor de G-Moji campagne werd ook video ingezet. G-Moji is een app waarin jongeren niet langer talloze vragenlijsten over hun mentale gesteldheid in hoeven te vullen, maar gewoon aan kunnen geven hoe zij zich voelen met een emoji. Op deze manier hoopt Garage2020 samen met Levi van Dam de mentale zorg voor jongeren te kunnen verbeteren. In de video’s waren twee jongeren aan het woord die zelf de juiste mentale zorg niet hadden genoten en in de problemen raakten. Met deze video’s hielpen wij hen via social media 500 jongeren te vinden die de app een maand wilden testen. Het was een succes: 530 jongeren doen vol enthousiasme mee!

Download G-Moji

Help ons bij ons onderzoek en maak je emoties zichtbaar. 400 jongeren gingen je al voor! 💙

Geplaatst door Garage2020 op Vrijdag 17 mei 2019

Betrokkenheid verhogen en meningen in kaart brengen

Je wilt natuurlijk graag dat jouw inwoners betrokkenheid tonen bij jou als organisatie, maar hoe doe je zoiets? Gemeente Maastricht kwam met een oplossing om te peilen hoe het met haar inwoners ging: de buurtpeiling. Hoe voelden de mensen uit Maastricht zich wat betreft veiligheid? Of afvalverwerking? Waar was ruimte voor verbetering? De burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn-te Strake, vroeg het in een video die doorlinkte naar een enquête. Resultaat? Ruim 3.000 Maastrichtenaren uitten hun mening!

Hoe gelukkig ben jij in Maastricht?

Vul nu de buurtpeiling 2018 in! We zijn benieuwd naar jouw mening. 💬✏

Geplaatst door Gemeente Maastricht op Vrijdag 23 november 2018

Bevordering van het publieke debat

Meningen uiten in een video is ook een manier om het publieke debat te bevorderen! De Raad voor het Openbaar Bestuur ging hier ook mee aan de slag voor de campagne ‘Jong geleerd, oud gedaan’. In de video gaven mensen aan waarom zij wel of niet vonden dat de stemgerechtigde leeftijd verlaagd moest worden naar 16. Onder de advertenties op social media kwam de discussie ook tot leven!

Stemmen op je zestiende

Zestien en stemmen? Laat ons weten wat jij ervan vindt in een blog of vlog en wie weet win jij wel een vlogcamera! 📸

Geplaatst door Raad voor het Openbaar Bestuur op Woensdag 24 april 2019

Mila te Slaa

Mila houdt zich bezig met het ontwikkelen van campagnes, het schrijven van blogs en het uitvoeren van onderzoek voor Cycle Media. Mila ontwikkelt in haar vrije tijd graag haar kennis over wijn, film en kunst. Ook heeft zij een voorliefde voor muziek uit de jaren tachtig.

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Blog

Gerelateerde artikelen

Tips & Tricks
7 tips voor gemeenten op Facebook

Als gemeente is het steeds belangrijker om duidelijk aanwezig te zijn op social media. Ruim 11 miljoen Nederlanders bevinden zich op Facebook, wat het één van de interessantste platformen maakt voor jouw gemeente!

Lees meer
Tips & Tricks
Tien tips voor videogebruik op Facebook

Hoe blijf je zichtbaar met het nieuwe algoritme van Facebook?

Lees meer
Blog
Gemeenten, zo bereik je meer met Facebook

Betaalde content op Facebook biedt gemeenten de mogelijkheid om met veel meer burgers in contact te komen. Bereik én interactie, zo...

Lees meer