Aanleiding

De gemeente Delft en alle andere gemeenten in Nederland moeten van het aardgas af. Om bewustwording te creëren en informatie te bieden aan de inwoners over wat er voor hen veranderd is de campagne breed uitgezet onder Delftenaren. 

64.836

Bereikte personen

234.822

Weergaven advertententies

2.722

Klikken op links

€0,27

Kosten per resultaat

Aanpak

De campagne aardgasvrij Delft startte op 11 juli 2018 met een toegankelijke boodschap in de vorm van een animatie. Hierin werd op een speelse manier aan een groot deel van de Delftenaren uitgelegd waarom de gemeente van het aardgas af moet. In de daarop volgende fase van de bewustwordingscampagne is er gericht op specifieke persona’s. Deze persona’s zijn bereikt door middel van verschillende segmentatie opties zoals geslacht, leeftijd, interesses, opleidingsniveau en postcodegebieden.

Resultaten

Een groot deel van de inwoners van Delft zijn bereikt met de verschillende uitingen. Zo hebben duizenden Delftenaren de informatiepagina’s over aardgasvrij bekeken. De resultaten zoals reacties vormen -naast de inzichten inspraakavonden en de enquête die gevoerd is- een goede basis voor de eerste duiding van het sentiment dat leeft onder de inwoners. Voor het meten van de bewustwording zal een verdiepingsslag gemaakt moeten worden.

Postmoderne hedonisten

Animatie aardgasvrij Delft

Traditionele burgerij

Nieuwe conservatieven

Traditionele en moderne burgerij

Gemaksgeoriënteerden en opwaarts mobielen

Irfan Fiets

Irfan is eigenaar van Cycle Media. Hij is sparringpartner voor diverse campagnes van overheden. Hij gelooft in de kracht van online media en zet dit in om o.a. de relatie tussen overheid en inwoner te verbeteren. Langdurige en goede relaties met de klant vindt hij belangrijk. In zijn vrije tijd is hij een fanatieke squasher.


Bijpraten over dit project?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Projecten

Gerelateerde projecten

Gemeente Amsterdam
Mantelzorg Amsterdam

In Amsterdam bereikten we met een korte intensieve campagne 200.000 mensen.

Lees meer
Gemeente Amsterdam
Wat maken we van…

Voor Amsterdam ontwikkelde Cycle Media een campagne. Doel was om de inwoners van Amsterdam te laten zien wat er van gescheiden afval gemaakt kan worden.

Lees meer
Gemeente Breda
Breda laat mensen meebeslissen over geld

Breda laat mensen meebeslissen over geld.

Lees meer