Aanleiding

Het is voor een gemeente vaak lastig om te weten hoe het gaat met de inwoners. Samen met Cycle Media wilde Gemeente Maastricht hier toch achter komen. Door een stadsbrede campagne en vijf wijkgerichte campagnes in te richten, hoopten wij zoveel mogelijk inwoners de door Maastricht gemaakte enquête in te laten vullen.

52.254

Mensen bereikt

6.255

Klikken op links

3.500

Ingevulde enquêtes

926

Betrokkenheidsacties

Aanpak

Het doel was om via een gefaseerde campagne op Facebook en Instagram te weten te komen hoe de inwoners van Maastricht zich in de stad voelden. Stadsbreed werd een video van de burgemeester van Maastricht ingezet waarin zij de inwoners verzocht de enquête in te vullen. Per wijk werd een diashow met beelden uit de buurt ingezet met een begeleidende tekst.

Resultaten

Na afronding van de campagne hadden 3.500 Maastrichtse inwoners de enquête ingevuld. Hierdoor kreeg Gemeente Maastricht overzicht van hoe de inwoners zich voelden, wat er goed ging en wat zij nog konden verbeteren. Het is een stap in de goede richting naar een mooi Maastricht voor iedereen.

Campagne in beeld

Irfan Fiets

Irfan is eigenaar van Cycle Media. Hij is sparringpartner voor diverse campagnes van overheden. Hij gelooft in de kracht van online media en zet dit in om o.a. de relatie tussen overheid en inwoner te verbeteren. Langdurige en goede relaties met de klant vindt hij belangrijk. In zijn vrije tijd is hij een fanatieke squasher.


Bijpraten over dit project?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Projecten

Gerelateerde projecten

Gemeente Beverwijk
Flitspeiling afvalscheiding in Beverwijk

Zo bereikte en betrok de gemeente Beverwijk haar inwoners.

Lees meer
Gemeente Breda
Breda laat mensen meebeslissen over geld

Breda laat mensen meebeslissen over geld.

Lees meer
Gemeente Beverwijk
Overstappen Zorg en Zekerheid

Zo informeert de gemeente Beverwijk haar inwoners over het overstappen van zorgverzekeraar.

Lees meer