Aanleiding

De gemeente Beverwijk stopt in 2019 de samenwerking met het Zilveren Kruis. Om inwoners in te lichten over het stopzetten van de samenwerking, de gevolgen hiervan en het aanbieden van een nieuwe gemeentepolis, besloot Beverwijk een campagne met pakkend beeldmateriaal in te zetten. Hierbij werd Cycle Media ingeschakeld.

30.000

Mensen bereikt in de gemeente

929

Doorklikken naar informatiepagina

250

Mensen aanwezig bij de informatieavonden

€300

Advertentiebudget besteed op Facebook

Aanpak

Voor deze campagne werkte Cycle Media samen met Public Cinema om mooi beeldmateriaal te ontwikkelen. Het betrof illustraties en een GIF, waardoor de inwoners in één oogopslag konden zien waar Gemeente Beverwijk hen op wilde attenderen. Bekijk hier de campagne.

 

Resultaten

In de eerste 8 dagen werden ruim 30.000 mensen bereikt en klikten bijna duizend mensen op de link naar de informatiepagina van de gemeentepolis van Zorg en Zekerheid. Ook waren er 250 mensen aanwezig op de drie informatiebijeenkomsten die de gemeente organiseerde om de inwoners hulp te bieden bij het overstappen.

Irfan Fiets

Irfan is eigenaar van Cycle Media. Hij is sparringpartner voor diverse campagnes van overheden. Hij gelooft in de kracht van online media en zet dit in om o.a. de relatie tussen overheid en inwoner te verbeteren. Langdurige en goede relaties met de klant vindt hij belangrijk. In zijn vrije tijd is hij een fanatieke squasher.


Bijpraten over dit project?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Projecten

Gerelateerde projecten

Welwonen Enkhuizen
Welwonen werving

Welwonen Enkhuizen schakelde Cycle Media in om een campagne in te richten voor de werving van nieuwe sollicitanten.

Lees meer
 
Jong geleerd, oud gedaan

De Raad voor het Openbaar bestuur bracht dit jaar het advies uit om de stemgerechtigde leeftijd te verlagen van zestien naar achttien jaar.

Lees meer
 
G-Moji

Samen voor betere mentale zorg voor jongeren.

Lees meer