Aanleiding

De gemeente Beverwijk stopt in 2019 de samenwerking met het Zilveren Kruis. Om inwoners in te lichten over het stopzetten van de samenwerking, de gevolgen hiervan en het aanbieden van een nieuwe gemeentepolis, besloot Beverwijk een campagne met pakkend beeldmateriaal in te zetten. Hierbij werd Cycle Media ingeschakeld.

30.000

Mensen bereikt in de gemeente

929

Doorklikken naar informatiepagina

250

Mensen aanwezig bij de informatieavonden

€300

Advertentiebudget besteed op Facebook

Aanpak

Voor deze campagne werkte Cycle Media samen met Public Cinema om mooi beeldmateriaal te ontwikkelen. Het betrof illustraties en een GIF, waardoor de inwoners in één oogopslag konden zien waar Gemeente Beverwijk hen op wilde attenderen. Bekijk hier de campagne.

 

Resultaten

In de eerste 8 dagen werden ruim 30.000 mensen bereikt en klikten bijna duizend mensen op de link naar de informatiepagina van de gemeentepolis van Zorg en Zekerheid. Ook waren er 250 mensen aanwezig op de drie informatiebijeenkomsten die de gemeente organiseerde om de inwoners hulp te bieden bij het overstappen.

Irfan Fiets

Irfan is eigenaar van Cycle Media. Hij is sparringpartner voor diverse campagnes van overheden. Hij gelooft in de kracht van online media en zet dit in om o.a. de relatie tussen overheid en inwoner te verbeteren. Langdurige en goede relaties met de klant vindt hij belangrijk. In zijn vrije tijd is hij een fanatieke squasher.


Bijpraten over dit project?

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Projecten

Gerelateerde projecten

Gemeente Beverwijk
Overstappen Zilveren Kruis

Zo informeert de gemeente Beverwijk haar inwoners over het overstappen van zorgverzekeraar.

Lees meer
Gemeente Beverwijk
Flitspeiling afvalscheiding in Beverwijk

Zo bereikte en betrok de gemeente Beverwijk haar inwoners.

Lees meer
Gemeente Heiloo
Social media campagne kavelverkoop Heiloo

Voor de gemeente Heiloo hebben we een campagne gevoerd om twee kavels onder de aandacht te brengen.

Lees meer