Aanleiding

De organisatie Welwonen Enkhuizen werkt aan de fysieke en sociale leefbaarheid van buurten en wijken in Enkhuizen. De organisatie kampte met het probleem dat zij niet de juiste kandidaten wisten te vinden via traditionele wervingskanalen zoals vacaturewebsites. Daarnaast is het functieprofiel, waar zij naar op zoek waren, de functie ‘ambulant jongerenwerker’ er niet een die je elke dag tegenkomt. De organisatie schakelde Cycle Media in voor een social media campagne.

11.168

Weergaven

8405

Bereik

429

Klikken

€267

Besteed bedrag

Aanpak

Voor deze campagne is goed gekeken naar het functieprofiel van de gezochte kandidaten. Wie wilde de organisatie precies bereiken? Deze profielschets vormde de basis van de andere acties. Er is gebruik gemaakt van specifieke segmentaties op leeftijd, geslacht en interesses om de doelgroep nog beter te bereiken (maatschappelijke ontwikkelingen onder jongeren). De advertentie is uitgezet op Facebook en LinkedIn. Er is daarnaast gekozen voor een persoonlijk beeld dat dichtbij de organisatie ligt én de aandacht van de doelgroep trekt.

Resultaten

De campagne is een succes geweest. Voor een relatief laag bedrag zijn acht geschikte kandidaten gevonden die hebben gesolliciteerd als jongerenwerker bij de organisatie. Dit desondanks de krappe arbeidsmarkt en het ‘complexe’ functieprofiel. Er zijn inmiddels twee jongerenwerkers aangenomen en werkzaam binnen de organisatie.

Campagne in beeld

Privé: Ruben Wolvekamp

Ruben gelooft in verkoop waarbij de relatie centraal staat. In contact komen bij klanten, behoeftes uitvragen en directe lijnen zien waar waarde kan worden toegevoegd is waar hij goed in is. Naast verkoop voor Cycle Media is Ruben een jenever liefhebber en sinds 2015 is hij dan ook trotse eigenaar van zijn eigen jenevermerk.


Bijpraten over dit project?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Projecten

Gerelateerde projecten

Gemeente Amsterdam
Mantelzorg Amsterdam

In Amsterdam bereikten we met een korte intensieve campagne 200.000 mensen.

Lees meer
Gemeente Breda
Breda laat mensen meebeslissen over geld

Breda laat mensen meebeslissen over geld.

Lees meer
Gemeente Maastricht
Buurtpeiling Maastricht

Gemeente Maastricht wilde door middel van een online enquête graag weten hoe het ervoor stond met de tevredenheid van de inwoners. Cycle Media richtte een campagne in.

Lees meer